Optica Medicala Sibiu

totul pentru tine ...ca sa vezi mai bine!

Soarele arzator ne pune la grea incercare ochii sensibili iar cumpararea unor ochelari de soare periculosi de la tarabe, benzinarii sau supermarketuri nu fac decat sa inrautateasca vederea.

Pentru a evita astfel de probleme, specialistii recomanda sa respectam o serie de reguli si sa fim atenti la cateva detalii atunci cand cumparam ochelari de soare.

In primul rand ochelarii de soare nu trebuie sa fie foarte ieftini si cumparati din locuri mentionate mai sus, adica din magazine care nu sunt de specialitate. Daca doriti sa va cumparati ochelari de soare recomandarea noastra este sa vi-i cumparati dintr-o Optica Medicala, dar si aici trebuie sa tineti cont de anumite aspecte.

Intotdeauna eticheta trebuie sa precizeze ca lentila respectiva ofera protectie 100% impotriva razelor ultraviolete sau acest aspect poate fi mentionat si altfel pe eticheta sau pe unul din bratele ochelarului de soare UV 400. Daca nu tinem cont de acest aspect va puteti alege cu afectiuni oculare deloc de neglijat, precum cataracta, dar si alte simptome neplacute cum ar fi: oboseala oculara, durerile de cap sau lacrimarea abundenta.

Nu trebuie trecut cu vederea lipsa insemnului CE, care indica faptul ca lentilele corespund standardelor europene. Simbolul CE reprezinta marcajul european care asigura calitatea produsului si trebuie obligatoriu sa fie inscriptionat pe rame.

Un alt marcaj este filtrul de protectie. Acesta este notat cu simbolurile UV sau CAT, prescurtarea de la categorie. Astfel, veti gasi categoriile 0, 1, 2, 3, sau 4. Cu cat lentila este mai colorata, cu atat ofera o protectie mai ridicata. De aceea specialistii nu va recomanda sa conduceti cu ochelari care au filtru 4.

Ochelarii de soare cu lentila colorata, dar fara filtre speciale de protectie, ar trebui evitati pentru ca pot face mai mult rau ochilor decat daca nu am purta deloc ochelari…

La EMA & D OPTICS 1 si 2 noi comercializam doar ochelari de soare categoria 3, cu lentile polarizate, diferite branduri, care va protejeaza cel mai bine si pot fi folositi si la condus.

Articole asemanatoare