Optica Medicala Sibiu

totul pentru tine ...ca sa vezi mai bine!

Alegerea ochelarilor pentru copii este o misiune care trebuie luata in serios de catre parinte, pentru ca este in joc vederea copilului. Desi multa lume considera ca, pentru a accepta mai usor ideea de a purta ochelari, copilul ar trebui incurajat sa isi aleaga singur rama. Totusi noi credem ca parintele ar trebui sa intervina doar pentru a se asigura ca rama preferata de copil este si cea care i se potriveste, insa cel mai important este sa tineti cont si de sfatul opticianului.

Sa nu uitam ca scopul ochelarilor este sa ajute la corectarea viciului de refractie.

Pentru eficienta maxima, trebuie luate in considerare mai multe aspecte:

  • materialul din care este confectionata rama de ochelari (pana in 7 ani sunt recomandate ramele din silicon si plastic, dupa 7 ani pot fi folosite si ramele de ochelari din metal)
  • materialul din care sunt confectionate lentilele de vedere (Opticianul nostru nu recomanda lentilele din sticla minerala (sticla) la copii pana in 18 ani, deoarece se sparg cu usurinta la orice fel de impact putand provoca probleme grave ochilor copilului; lentilele de vedere pe care le recomandam sunt din sticla organica (plastic), din policarbonat sau Trivex)
  • marimea ramei de ochelari (rama de ochelari nu trebuie sa limiteze campul vizual; rama de ochelari trebuie sa fie proportionala cu fata copilului)
  • bratele ramei de ochelari (nu trebuie sa fie prea scurte sau prea lungi)
  • cum se aseaza rama de ochelari pe fata copilului
  • functionalitatea ramei de ochelari
  • protectie (antireflex; filtru PC; Blue PROTECT)

In concluzie, o rama de ochelari pentru copii trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

  • SA FIE FUNCTIONALA. Ochelarii nu trebuie sa afecteze stilul de viata al copilului, chiar si cand acesta practica un sport.
  • SA FIE SIGURA. In purtarea obisnuita, in casa, in cazul unei cazaturi, purtarea ochelarilor nu trebuie sa reprezinte nici un risc.
  • MODELUL. Este important ca pacientul (copilul) sa aiba un cuvant de spus in alegerea ramei, deoarece el este purtatorul si lui trebuie sa-i placa rama, dar alegerea trebuie facuta sub supravegherea parintelui si a opticianului.

In final, va reamintim ca purtarea ochelarilor nu numai corecteaza un viciu de refractie, ci dezvolta o vedere corecta, normala si in final o viata comoda. Va asteptam si va punem la dispozitie o gama variata de rame de ochelari pentru copii si lentile de vedere la preturi foarte accesibile!

Articole asemanatoare